معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزارت تعاون،كار و رفاه اجتماعي از راه اندازي سامانه ملي اشتغال و كسب و كار در كشور خبر داد.به گزارش خبرگزاري تسنيم، عيسي منصوري، يكي از اهداف راه اندازي اين سامانه را دسترسي به آمار و اطلاعات مرتبط با عرضه و تقاضاي نيروي كار دانست و گفت:اطلاعات و داده هاي دقيق و جامع بازار كار و اشتغال از طريق اين سامانه در اختيار مديران ارشد و سياست گذاران كشور قرار مي گيرد تا بتوانند در طراحي سياست ها و برنامه هاي اشتغال و تنظيمات نهادي بين ذينفعان اصلي بازار كار، از آن بهره ببرند.
وي با بيان اينكه وزارت تعاون،كار و رفاه اجتماعي در راستاي سياستگذاري و برنامه ريزي بازار كار و اشتغال كشور، اين سامانه را راه اندازي كرده است گفت: ايجاد بانك اطلاعات شغلي افراد در سن كار، بانك اطلاعات بنگاه ها و پايگاه اطلاعات مشاغل كشوربخش هاي اصلي اين سامانه است.
تقويت توان سياستگذاري، اجرا و نظارت در حوزه اشتغال و بازار كار كشور، پايش مستمر عملكرد طرح و سياست هاي اشتغالزا، شناسايي شاغلان بخش غير رسمي بازار كار، پيش بيني نيازها، فرصت ها و تهديدهاي آينده كشور، رصد و پايش تحولات كسب و كار حوزه اشتغال به منظور تطبيق سرفصل هاي آموزشي متناسب با نياز بازار كار ، تجزيه و تحليل روند نقل و انتقالات نيروي كار در كشور ( ملي و منطقه اي)، تخصيص شناسه شغلي به افراد درسن كار به منظور تعيين وضعيت شغلي و تخصيص كد استاندارد براي مشاغل كشور همراه با شرح جامع مشاغل، از جمله اهداف ديگري بود كه منصوري بدان اشاره كرد.
وي تصريح كرد: توليد اطلاعات،دانش و تجزيه و تحليل كسب و كار و اشتغال براي سياست گذاران و ساير ذينفعان بازار كار هدف غايي اين سامانه است.
معاون توسعه كارآفريني و اشتغال از همه افراد در سن كار كشور ( 15 سال به بالا) شامل شاغلين،بيكاران و (خانه دار،محصل،بازنشسته،داراي درآمد بدون كار و...) و همچنين فعالان عرصه كسب و كار (كارفرمايان داراي مجوز و بدون مجوز) دعوت كرد تا ضمن مشاهده اطلاعات شغلي و كسب و كار خود در اين سامانه براي تكميل آن به https://lmis.mcls.gov.ir/ مراجعه كنند.
منصوري با تاكيد بر اينكه همه اطلاعات فرد و صاحب كسب و كار نزد اين وزارتخانه به صورت محرمانه باقي مي ماند، در خصوص مراحل ثبت نام در سامانه نيز توضيح داد:مرحله اول فرد وارد بخش ثبت نام شده و نسبت به تكميل اطلاعات عمومي و اختصاصي فردي اقدام مي كند،پس از اين مرحله با دريافت نام كاربري و گذرواژه وارد سامانه مي شود، مرحله سوم نيز دريافت خلاصه رزومه شغلي (گواهي شده از وزارت تعاون،كار و رفاه اجتماعي) است.
به گفته وي، كاربر مي تواند تمامي اطلاعات مربوط به سوابق شغلي،تحصيلي،گواهي نامه ها...را در اين سامانه درج كرده و رزومه كاري خود را تكميل كند.
منصوري با بيان اينكه سامانه تا پايان سال جاري براي ثبت نام فعال است افزود: با راه اندازي و پياده سازي سامانه، انتظار مي رود از طريق انسجام بخشي و استفاده از ظرفيت هاو امكانات در اختيار دستگاه ها و نهادهاي توليد كننده آمار و اطلاعات بازار كار، سياستگذاران و تصميم سازان اين بخش بتوانند تغيير و تحولات آينده بازار كار را به صورت مستمر رصد كنند.
وي در خصوص تاثيرگذاري اين سامانه بر سياستگذاري اشتغال نيز گفت: به منظور كاهش مشكلات موجود در نظام جمع آوري، پردازش و تحليل اطلاعات بازار كار، لزوم استقرار نظام جامع اطلاعات بازار كار كشور، پيش نياز اصلي و اساسي برنامه ريزان و متوليان بازار كار كشور است.
tasnimnews